Doe mee aan pilot en masterclass samen beslissen

Het Erasmus MC organiseert in samenwerking met Opleiden 2025 van de Federatie Medisch Specialisten een pilot samen beslissen in de opleiding voor aios en een masterclass voor leden van de opleidingsgroepen.  

In Opleiden 2025 wordt gewerkt aan een voor alle aios toegankelijk aanbod op actuele thema’s zoals leefstijlinterventies, technologische innovatie en samen beslissen. Het basisprogramma bestaat uit twee live bijeenkomsten. Tussen die bijeenkomsten in wordt er in de praktijk gewerkt aan ontwikkeling en verbetering van de vaardigheden in het samen beslissen. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van een beveiligd videoportaal waar opnames van consulten voor feedback worden voorgelegd. De eerste volgende ronde, toegankelijk voor aios vanuit het hele land, start in het Erasmus MC op 15 november 2021. Ben je aios en wil je meedoen? 

Masterclass Vormgeven aan samen beslissen

Voor leden van opleidingsgroepen vanuit het hele land organiseert op 22 november in het Erasmus MC een bijeenkomst Vormgeven aan samen beslissen tijdens de begeleiding in de praktijk. Deelnemers krijgen handvatten om aios goed te kunnen begeleiden bij het ontwikkelen van hun professionele identiteit en hun communicatieve vaardigheden, en bij het vormgeven van samen beslissen in het zorgproces. Daarnaast biedt het programma gelegenheid om eigen gespreksvaardigheden in samen beslissen te verfijnen.