Actuele cijfers COVID-19

Het LCPS ziet geen signalen dat de stijging in de COVID-bezetting afneemt. Op dinsdag 23 november bedraagt het totaal aantal opgenomen COVID-patiënten in Nederland 2.540, dat zijn er 110 meer dan gisteren. Daarvan liggen er 488 op de IC, 18 meer dan gisteren. Van de COVID-patiënten liggen er 2.052 in de kliniek, 92 meer dan gisteren. Er zijn gisteren 5 bovenregionale verplaatsingen van COVID-patiënten gerealiseerd met inzet van het LCPS.

Bekijk de actuele cijfers

Het RIVM meldt dat uit nieuwe analyses van ziekenhuis- en ic-opnames blijkt dat nog steeds 7 op de 10 COVID-19 patiënten op de ic ongevaccineerd is. In de laatste acht weken was de kans om als volledig gevaccineerd persoon met het coronavirus in het ziekenhuis te worden opgenomen 12,5 keer lager dan voor een niet-gevaccineerde. Voor opname op de ic was die kans als volledig gevaccineerde 25 keer zo klein.

Lees het nieuwsbericht van het RIVM

De Nederlandse Zorgautoriteit maakte vandaag bekend dat de afschaling van de ziekenhuiszorg doorzet. De landelijke druk op ic’s en klinieken is gegroeid en ernstig. Op dit moment zijn 29 procent minder operatiekamers in gebruik dan normaal, tegenover 24 procent minder afgelopen donderdag. Daarnaast geven 14 ziekenhuizen aan de kritieke planbare zorg niet, of niet altijd, binnen zes weken te kunnen leveren. 49 van de 73 ziekenhuizen geven aan niet alle planbare zorg meer te leveren.

Lees het nieuwsbericht van de NZa