Actuele cijfers COVID-19

Het RIVM en het LCPS publiceren actuele cijfers met betrekking tot COVID-19, waaronder het aantal ziekenhuis- en ic-opnames en het aantal bovenregionale verplaatsingen van COVID-patiënten.

Het LCPS meldt dat op 10 november het totaal aantal opgenomen COVID-patiënten 2.295 bedraagt, 22 minder dan gisteren. 598 patiënten liggen op de intensive care. Het aantal nieuwe COVID-opnames bedraagt 258 in de kliniek en 39 op de ic. Daarnaast meldt het LCPS dat sinds 21 september 904 patiënten bovenregionaal zijn verplaatst. In de afgelopen 24 uur zijn er 12 verplaatsingen geweest tussen de regio’s, waarvan 6 ic-patiënten.

Bekijk de laatste cijfers van het LCPS

Op 10 november meldt het RIVM dat het aantal meldingen weliswaar afneemt, maar het aantal besmettelijke mensen nog steeds hoog is. Het reproductiegetal R is voor het eerste keer sinds half juni met zekerheid onder de 1. In een week tijd zijn er 43.621 nieuwe positieve testen bij het RIVM gemeld, 20.466 minder dan vorige week. Dat is een afname van 32 procent. Deze daling is voor het eerst ook in alle leeftijdsgroepen te zien.

Bekijk de laatste cijfers van het RIVM