Actuele cijfers COVID-19

Het aantal opnames van patiënten met COVID-19 in het ziekenhuis en op de ic daalde verder in de afgelopen week (10 t/m 17 januari), meldt het RIVM. Er werden 647 nieuwe patiënten met COVID-19 opgenomen op de verpleegafdeling en 94 op de ic. Een daling van respectievelijk 31 en 36 procent. Wel steeg het aantal positieve coronatesten met 21 procent naar 242.961. 
 
De stijging in het aantal positieve tests was het grootste bij kinderen en jongeren in de basisschool- en middelbare schoolleeftijd. Ook in de leeftijdsgroep 40-59 jarigen worden steeds meer besmettingen geregistreerd. Niet eerder was het aantal positieve testen in deze leeftijdsgroep zo groot.

Lees het nieuwsbericht van het RIVM

Het LCPS meldt op vrijdag 21 januari dat het totaal aantal opgenomen COVID-patiënten 1.108 bedraagt, 16 minder dan gisteren. Daarvan liggen er 287 op de ic. Er zijn gisteren 2 COVID-patiënten verplaatst. Het LCPS verwacht dat in week 4 de instroom van COVID-patiënten door de omikron-variant weer gaat stijgen. 

Bekijk de cijfers van het LCPS

De operatiecapaciteit in de ziekenhuizen is verder opgeschaald, laat de NZa weten. Vorige week waren nog 34 procent minder operatiekamers in gebruik dan normaal. Deze week is dat 24 procent minder dan normaal. 

Lees het nieuwsbericht van de NZa