46 nieuwe medisch-specialistische situaties op Thuisarts.nl

De uitbreiding van Thuisarts.nl met medisch-specialistische situaties vordert steeds meer. In het derde kwartaal van 2021 zijn 46 nieuwe medisch-specialistische situaties gepubliceerd, onder meer over alvleesklierkanker en sepsis bij kinderen. Daarmee komt het totaal tweedelijns teksten op 375. Medisch specialisten en huisartsen kunnen de informatie op Thuisarts gebruiken om hun patiënten voorafgaand aan een afspraak goed te informeren en/of achteraf in de gelegenheid te stellen om de informatie rustig na te lezen.

Op Thuisarts.nl worden de antwoorden op veel voorkomende vragen van patiënten kort, bondig en in makkelijke taal uitgelegd. Hiermee komt de patiënt beter voorbereid de spreekkamer binnen.

Er is bijvoorbeeld patiënteninformatie ontwikkeld over alvleesklierkanker, sepsis bij kinderen en de verwijde buikslagader. Daarnaast zijn er teksten verschenen over longschade bij te vroeg geboren kinderen en BRUE. Benieuwd welke teksten er nog meer zijn verschenen en welke er beschikbaar zijn bij jouw specialisme?

Bekijk het overzicht

Over Thuisarts.nl

Met ca. 65 miljoen bezoekers per jaar is Thuisarts.nl de best bezochte website met onafhankelijke en betrouwbare gezondheidsinformatie. Het Kennisinstituut van de Federatie ontwikkelt de teksten over tweedelijns zorg samen met de wetenschappelijke verenigingen en het NHG, met financiering vanuit Stichting Kwaliteitsgelden Medisch Specialisten (SKMS). Bij alle medisch-specialistische richtlijnen wordt inmiddels patiënteninformatie ontwikkeld voor Thuisarts.nl.