Netwerk Europa

18:00 - 21:00

DOMUS MEDICA, UTRECHT

Op woensdagavond 8 mei 2024 van 18.00 uur tot 21.00 uur organiseert de Federatie Medisch Specialisten een bijeenkomst van het Netwerk Europa. Graag praten we jullie bij over de laatste ontwikkelingen in Europa. Daarnaast is er ruimte om kennis en ervaringen uit te wisselen.

Programma

  • Inloop 18.00-19.00 uur inclusief buffet.
  • Armand Girbes, intensivist en voorzitter van het Netwerk Europa, deelt zijn ervaringen na aanleiding van zijn deelname aan de UEMS conferentie ‘EACCME 3.0: The next frontier’ in Brussel van begin maart. Daarnaast praat Girbes ons bij over de laatste ontwikkelingen bij de UEMS.
  • Neuroloog en UEMS-vertegenwoordiger neurologie Jan Kuks geeft een presentatie over zijn ervaringen met de ontwikkeling van een Europees examen neurologie.
  • Plenaire discussie waarin onderwerpen zoals de Europese examens, vrij verkeer van medisch specialisten in Europa en de verschillen in specialismelandschap weer aan bod komen.

Meld je nu aan

Blijf op de hoogte van Netwerk Europa en meld je aan via dit formulier voor updates van het netwerk. Heb je vragen? Neem dan contact met ons op via europa@demedischspecialist.nl.

De Federatie vindt het belangrijk om ook op Europees niveau invloed uit te oefenen op organisatie, kwaliteit en toekomstbestendigheid van de medisch-specialistische zorg. Benieuwd hoe de Federatie zich nog meer inzet voor een goede Europese samenwerking? Lees hier meer.