Tweede Kamerverkiezingen

Woensdag 17 maart 2021 vonden de Tweede Kamerverkiezingen plaats. Mede door de COVID-19 pandemie en de impact hiervan op de samenleving en het zorgstelsel was de gezondheidszorg een belangrijk onderwerp tijdens de verkiezingen. De Federatie Medisch Specialisten voelt een grote verantwoordelijkheid voor de ontwikkeling van de medisch-specialistische zorg in ons land en heeft daarom de belangrijkste zaken hieronder voor u op een rij gezet.

Verkiezingsagenda medisch specialisten

De Federatie heeft de verkiezingsagenda van de medisch specialisten, Maak de intrinsieke motivatie van de zorgverleners richtinggevend in het zorgbeleid, namens 23.000 medisch specialisten en 32 wetenschappelijke verenigingen aan de programmacommissies van de politieke partijen gestuurd.

Download de verkiezingsagenda

Plannen voor de zorg

Alle politieke partijen hebben hun verkiezingsprogramma’s voor de Tweede Kamerverkiezingen gepubliceerd. De Federatie heeft op basis hiervan een overzicht gemaakt van hun plannen voor de zorg.

Download het overzicht

Het Grote Zorgdebat

Op maandag 8 maart 2021 debatteerden kandidaat-Kamerleden van elf politieke partijen over de plannen voor de zorg in aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen. Kijk het debat terug.

 

Woensdag 17 maart 2021 vinden de Tweede Kamerverkiezingen plaats. Mede door de COVID-19 pandemie en de impact hiervan op de samenleving en het zorgstelsel zal de gezondheidszorg een belangrijk onderwerp zijn tijdens de verkiezingen. De Federatie Medisch Specialisten voelt een grote verantwoordelijkheid voor de ontwikkeling van de medisch-specialistische zorg in ons land en heeft daarom de belangrijkste zaken hieronder voor u op een rij gezet.

Verkiezingsagenda medisch specialisten

De Federatie heeft de verkiezingsagenda van de medisch specialisten, Maak de intrinsieke motivatie van de zorgverleners richtinggevend in het zorgbeleid, namens 23.000 medisch specialisten en 32 wetenschappelijke verenigingen aan de programmacommissies van de politieke partijen gestuurd.

Download de verkiezingsagenda

Plannen voor de zorg

Alle politieke partijen hebben hun verkiezingsprogramma’s voor de Tweede Kamerverkiezingen gepubliceerd. De Federatie heeft op basis hiervan een overzicht gemaakt van hun plannen voor de zorg.

Download het overzicht

Het Grote Zorgdebat

Op maandag 8 maart 2021 debatteerden kandidaat-Kamerleden van elf politieke partijen over de plannen voor de zorg in aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen. Kijk het debat terug.