Stageopdracht ‘Geïntegreerd richtlijngebruik bij multimorbiditeit’

Studenten masteronderzoek; periode februari – juni 2021

Met een creatieve of adviserende blik multimorbiditeit in medische specialistische richtlijnen aan elkaar verbinden? Voor het project ‘Geïntegreerd richtlijngebruik bij multimorbiditeit’ zijn we bij het Kennisinstituut van de Federatie Medisch Specialisten op zoek naar een enthousiaste stagiair.

De prevalentie van multimorbiditeit (meerdere chronische ziektes tegelijkertijd bij één individu) neemt toe, onder andere door de vergrijzing. Patiënten met multimorbiditeit hebben voor hun verschillende ziektes vaak met meerdere behandelaars te maken, maar richtlijnen (www.richtlijnendatabase.nl) worden vaak nog monodisciplinair ontwikkeld zonder koppeling naar relevante onderwerpen uit andere richtlijnen. Dit belemmert de interdisciplinaire uitwisseling van kennis. In het project ontwikkelen we een digitale tool en aansluitende methodiek om koppelingen mogelijk te maken tussen (para) medische richtlijnen en/of losse modules ter ondersteuning van de zorg van patiënten met multimorbiditeit. We maken hierbij onder andere gebruik van ontwerpgericht onderzoek.

Wie zoeken wij

Voor deze stage zijn we op zoek naar een masterstudent in de richting van biomedische wetenschappen met een ‘Policy and Business’ profiel of een masterstudent met een design achtergrond met interesse / ervaring in de gezondheidszorg, bij voorkeur met kennis van design-thinking. De focus van de stageopdracht kan aangepast worden aan het achtergrondprofiel van de student. Als student vind je het leuk om met behulp van interviews de behoefte van gebruikers, ontwikkelaars en/of andere stakeholders van richtlijnen waar multimoribiditeit een grote rol speelt, in kaart te brengen. Je kunt dit vertalen naar een breed gedragen advies of naar praktische oplossingen voor de richtlijnendatabase.

Wat bieden wij

Wij bieden je bij het Kennisinstituut een leuke en leerzame stage met enthousiaste collega’s en goede begeleiding. Voor dit project werken we nauw samen met de Knowledge Representation & Reasoning onderzoeksgroep van de VU.
Wil je meer weten? En ben je beschikbaar in de periode februari tot juni 2021? Neem dan contact op met Ellen Paap, e.paap@kennisinstituut.nl / 06 588 16 105.