Wetenschappelijke verenigingen stemmen unaniem in met Federatie Medisch Specialisten

De Federatie Medisch Specialisten is vanaf 1 januari 2015 een feit. Alle wetenschappelijke verenigingen stemden in met het lidmaatschap van de Federatie Medisch Specialisten. De Orde van Medisch Specialisten (OMS) had gisteren de laatste Algemene Vergadering. Daar zijn de statuten voor de nieuwe federatie goedgekeurd en heeft de OMS zich als individuele ledenvereniging opgeheven.

Congres “100% Medisch Specialist”

Uitdagingen als de ingrijpende veranderingen in de zorg en het belang van goede patiëntenzorg vragen om een sterke organisatie van en voor alle medisch specialisten. Daarom verenigen alle wetenschappelijke verenigingen van medisch specialisten, maar ook de ziekenhuisapothekers, de klinisch chemici en de klinisch fysici, zich in deze nieuwe organisatie. Op 29 januari 2015 is de officiële startbijeenkomst van de Federatie Medisch Specialisten getiteld “100% Medisch Specialist” in de Domus Medica in Utrecht. Dan wordt ook de nieuwe website en het nieuwe logo met bijbehorende huisstijl gepresenteerd.

Nieuw bestuur

Het nieuwe bestuur van de Federatie Medisch Specialisten is gisteren officieel benoemd en bestaat uit:

  • Mr. Frank de Grave, algemeen voorzitter
  • Dr. Huib Cense, vice-voorzitter, chirurg in het Rode Kruis Ziekenhuis
  • Dr. Marcel Daniëls, voorzitter Raad Kwaliteit, cardioloog in het Jeroen Bosch Ziekenhuis
  • Dr. Marianne ten Kate-Booij, voorzitter Raad Opleiding, gynaecoloog in het Erasmus MC
  • Dr. Robert Sie, voorzitter Raad Beroepsbelangen, anesthesioloog in het Rijnland ziekenhuis
  • Dr. Leon Winkel, algemeen bestuurder belast met portefeuille beroepsbelangen medisch specialisten met een dienstverband, kinderarts in het Kennemergasthuis
  • Prof. dr. Han Laméris, kwartiermaker Raad Wetenschap, emeritus hoogleraar radiologie in het AMC-UvA