Werkbezoek Deventer Ziekenhuis

Federatievoorzitter Peter Paul van Benthem bracht donderdag 4 februari een werkbezoek aan het Deventer Ziekenhuis. Kinderarts Hans van der Deure leidde hem rond over de intensive care. Zij spraken met medisch specialisten, ziekenhuisartsen, aios en met verpleegkundigen over onder andere de belangrijke regiofunctie van het ziekenhuis ten tijde van de coronacrisis.

Zo verzorgden artsen uit het Deventer Ziekenhuis tijdens de tweede coronagolf een belangrijke coördinerende rol in de regio. Opdat patiënten op de juiste plek terecht kwamen, namen de artsen de coördinatie tussen het ziekenhuis, de huisartsenpraktijk en de verpleeghuizen in de regio op zich. 'Heel mooi om te zien dat zij in de lead zijn en dat zij tijdens de coronacrisis medisch leiderschap hebben laten zien', aldus Federatievoorzitter van Benthem.

In de regio Salland is de netwerkzorg onder andere via het Regionaal Transferpunt op elkaar afgestemd. Hier kunnen patiënten via één loket met verschillende zorgvragen terecht. 'Een mooi voorbeeld van de juiste zorg op de juiste plek', aldus van Benthem.