Werkbezoek Bernhoven

Federatievoorzitter Peter Paul van Benthem en directeur Bart Heesen brachten vrijdag 17 september een werkbezoek aan ziekenhuis Bernhoven in Uden. Zij gingen in gesprek met onder andere Jos van de Kerkhof, internist-nefroloog, Marten Kapma, vaatchirurg, Joris van Duijnhoven, radioloog en Richard van der Linden, uroloog. Ook Geert van den Enden, algemeen directeur van Bernhoven en Saskia Cornelissen, bestuurssecretaris van het directieteam, waren bij een deel van het gesprek aanwezig. ‘Het is interessant om te horen hoe in Bernhoven de medisch specialisten invulling geven aan hun adviserende rol,’ aldus van Benthem.

Werkbezoek Bernhoven


Van links naar rechts Bart Heesen, Belinda Giesendorf, Richard van der Linden, Peter Paul van Benthem, Joris van Duijnhoven, Jos van de Kerkhof en Marten Kapma.

In het ongeveer twee uur durende werkbezoek ging het over de samenwerking in de regio, over de rol van de Vereniging Medische Staf (VMS) binnen het ziekenhuis en over hoe hard het Udense streekziekenhuis tijdens de eerste golf van de coronacrisis werd getroffen. Het organisatiemodel in Bernhoven kent een medisch directeur. Een medisch directeur zit in de directie van het ziekenhuis, heeft vaak een medische achtergrond, maar is in eerste instantie leidinggevende en verantwoordelijk voor verschillende medische vakgroepen. Daarnaast vertegenwoordigt de Vereniging Medische Staf (VMS) de stem voor medisch specialisten binnen het ziekenhuis. ‘Wij geven (proactief) advies aan de directie en zorgen ervoor dat de medisch-specialistische blik, ervaringen met patiënten en onze medische kennis meegenomen worden in het beleid', aldus Jos van de Kerkhof, internist-nefroloog en voorzitter van de VMS.