Webinarreeks nieuwe Europese wetgeving medische technologie (MDR)

Op 26 mei 2021 wordt nieuwe Europese wetgeving van kracht op het gebied van medische technologie (MDR). In een reeks webinars wordt u bijgepraat over wat dit betekent voor zorginstellingen en welke veranderingen relevant zijn voor het werk van dokters, zorgmedewerkers en medewerkers van ondersteunende afdelingen.

In maximaal een uur wordt er ingegaan op de gevolgen van de veranderde wetgeving op het gebied van medische technologie en bieden we handvatten en do’s en don’ts. Elk webinar wordt door een team van experts binnen de ziekenhuizen en umc’s op een interactieve wijze geleid. Er is voldoende ruimte om uw vragen te stellen. De webinars worden georganiseerd door de Nederlandse Federatie van Universitaire Medische Centra (NFU), de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ), Zelfstandige Klinieken Nederland en de Federatie Medisch Specialisten.
 

Onderwerpen en data

 • Dinsdag 13 april 2021: ‘Software’
  Nieuwe en scherpere regelgeving omtrent software als medisch hulpmiddel voor zowel de MDR als de IVDR.
   
 • Woensdag 28 april 2021: ‘Traceerbaarheid’
  De verplichtingen ten aanzien van de registratie van medische hulpmiddelen en met name implantaten en de Implantaatkaart.
   
 • Dinsdag 18 mei 2021: ‘In-huis ontwikkeling’
  Het ontwikkelen van medische hulpmiddelen voor eigen gebruik door een zorginstelling.
   
 • Dinsdag 1 juni 2021: ‘Afwijken van voorschriften fabrikant'
  Hoe blijf ik binnen de wet?
   
 • Dinsdag 15 juni 2021: ‘Klinisch onderzoek’
  De veranderingen met betrekking tot het onderzoek van, aan en met medische hulpmiddelen.
   
 • Dinsdag 29 juni 2021: ‘Beschikbaarheid en Post Market Surveillance’
  Verschraalt als gevolg van de MDR het aanbod van medische hulpmiddelen, hoe kan een zorginstelling zich hierop voorbereiden en wat betekent de Post Market Surveillance verplichting van fabrikanten voor zorginstellingen.

Alle webinars zijn van 16:30 - 17:30 uur.

Voor wie?

Bent u betrokken bij de aanschaf van medische hulpmiddelen, doet u onderzoek met medische hulpmiddelen, ontwikkelt u nieuwe toepassingen voor medische hulpmiddelen of software of gebruikt u implantaten? Of bent u werkzaam in een ondersteunende afdeling, bijvoorbeeld medische technologie, klinische fysica, inkoop of logistiek? Dan geven deze webinars u de mogelijkheid om u goed te laten informeren over de nieuwe wetgeving, de do's and don'ts en de gevolgen voor uw werk.
 
De uitnodigingen voor de webinars, met het volledige programma en de mogelijkheid om aan te melden, worden steeds ongeveer twee weken voorafgaand aan het webinar verstuurd.
 

Terugkijken webinars

Heeft u een webinar gemist? Bekijk deze dan terug.