Tweede Kamerleden bezoeken Amphia Ziekenhuis

Op uitnodiging van de Federatie Medisch Specialisten brachten Tweede Kamerleden op vrijdag 1 mei een bezoek aan Amphia in Breda. Joba van den Berg van het CDA, Carla Dik-Faber van de ChristenUnie en kno-arts en Federatievoorzitter Peter Paul van Benthem kregen een rondleiding over de SEH, verpleegafdeling en de IC. Ze spraken met medisch specialisten, verpleegkundigen en andere zorgverleners over de uitdagingen die de COVID-19 zorg met zich mee brengt.

De piek lijkt te dalen, maar COVID-19 blijft voorlopig nog onderdeel uitmaken van de ziekenhuiszorg in Nederland. Ook start de reguliere zorg weer op. Tijdens het werkbezoek is besproken wat de impact is voor patiënten en zorgverleners om de COVID-19 zorg naast de reguliere zorg te organiseren. We staan aan het einde van het begin.

Peter Paul van Benthem: ‘Ik ben zeer onder de indruk van de inzet en bevlogenheid van de zorgmedewerkers in het Amphia. Ik vind het belangrijk om juist in deze periode aan Kamerleden te laten zien met welke dilemma’s zorgverleners en ziekenhuizen nu en in de toekomst te maken hebben.’

Fotografie: Jeroen van Eijndhoven - Beeld Werkt