Terugblik webinar: Hoe wil jij als dokter werken in 2035?

Er zijn veel ontwikkelingen en trends waar de medisch specialist rekening mee moet houden. Het is belangrijk om nu na te denken en te anticiperen op de toekomst. Dat was de centrale boodschap tijdens het webinar Hoe wil jij als dokter werken in 2035? waaraan ruim 150 (toekomstig) medisch specialisten op 28 november deelnamen. 

Kijk het webinar terug

Naast demografische veranderingen kwam tijdens het webinar vooral de technologische innovatie aan bod. Deze gaat razendsnel en heeft een grote invloed op de rol en werkwijze van de medisch specialist benadrukken sprekers Lucien Engelen, zorginnovatiestrateeg en Ilse van Stijn, intensivist en voorzitter bestuur medische staf van het OLVG. 

Dit webinar en de bijeenkomsten van afgelopen week zijn slechts het begin van een traject waarin (toekomstig) medisch specialisten met input van huisartsen, verpleegkundigen, patiënten, geneeskundestudenten en andere betrokkenen bij de medisch-specialistische zorg samen werken aan een visie op de rol en werkwijze van de Medisch Specialist in 2035. 

Aantrekkelijkheid van het vak

Voorafgaand aan het webinar is in een poll aan medisch specialisten en aios uitgevraagd ‘Wat maakt jouw vak aantrekkelijk in 2035?’. Er werden zes thema's voorgelegd die je op volgorde van belangrijkheid kon zetten. In totaal hebben 392 respondenten de poll ingevuld. De Top-3 bestaat uit voldoende tijd voor de patiënt, een goede werk-privébalans en beslissingsvrijheid en zeggenschap, gevolgd door carrièreperspectief en professionele ontwikkeling, intercollegiaal samenwerken binnen en buiten het ziekenhuis en diverse en inclusieve werkomgeving. De uitkomsten en reacties van deze poll worden meegenomen in het vervolg van het visietraject. 

Meedoen?

Wil je meer informatie, meedenken en ook meepraten tijdens een van de sessies die we online en in het land organiseren? Neem dan contact met ons op via ms2035@demedischspecialist.nl.