Ten Kate nieuwe voorzitter Raad Opleiding

Marianne ten Kate-Booij is benoemd tot de nieuwe voorzitter van de Raad Opleiding van de Orde van Medisch Specialisten. Zij volgt daarmee gynaecoloog Joep Dörr op, die op 1 november aftreedt als bestuurslid. Dit is vastgesteld tijdens de Algemene Ledenvergadering van 12 september jongstleden.

Marianne ten Kate-Booij (59) is als gynaecoloog en opleider werkzaam in het Erasmus MC Rotterdam. Haar aandachtsgebied is hier vooral de zogeheten benigne gynaecologie met kinder- en adolescentengynaecologie in het bijzonder.

Daarnaast heeft Ten Kate veel bestuurlijke ervaring. Zo was zij van 2005 tot 2012 secretaris van het Concilium van de Nederlandse Vereniging voor Obstetrie en Gynaecologie (NVOG) en van 2000 tot 2009 voorzitter van de Centrale opleidingscommissie in het Amphia Ziekenhuis in Breda. Sinds 2012 is zij in de functie van universitair opleider voorzitter van het Rotterdamse Gynaecologen Opleidings Cluster, bestaande uit 7 opleidingsziekenhuizen die samen de opleiding tot gynaecoloog in de regio Rotterdam verzorgen. Ook was Ten Kate lid van het projectteam (HOOG en BOEG) dat verantwoordelijk was voor de herziening van het gynaecologiecurriculum.

In de komende editie van De Specialist, die op 30 oktober verschijnt, staat een dubbelinterview met Joep Dörr en Marianne ten Kate-Booij.