Structureel meer informatie medisch-specialistische zorg op Thuisarts.nl

Er komt op Thuisarts.nl structureel meer informatie over de medisch-specialistische zorg. Dat hebben de Federatie Medisch Specialisten, het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) en Patiëntenfederatie Nederland met elkaar afgesproken. Medisch specialisten en huisartsen kunnen daarmee steeds meer patiënten doorverwijzen naar Thuisarts.nl voor onafhankelijke en betrouwbare medische informatie.

Voortaan worden in alle richtlijnen die wetenschappelijke verenigingen met patiëntenorganisaties ontwikkelen, ook teksten voor Thuisarts.nl gemaakt. Hierdoor wordt een structurele uitbreiding van de medisch-specialistische informatie op de website gerealiseerd.

Thuisarts.nl biedt begrijpelijke en onafhankelijke informatie, zodat de patiënt goed geïnformeerd en beter voorbereid bij de medisch specialist komt. Dat is ook belangrijk voor het proces van samen beslissen tussen de arts en de patiënt. De informatie over de aandoeningen die nu op Thuisarts.nl staat, gaat onder meer over nierschade, hartinfarct en verschillende vormen van kanker, zoals prostaatkanker en borstkanker. Er staat nu medisch-specialistische informatie over meer dan 35 aandoeningen op thuisarts.nl.

Met vier miljoen bezoekers per maand is Thuisarts.nl de best bezochte website met onafhankelijke en betrouwbare gezondheidsinformatie. De informatie op Thuisarts.nl is gebaseerd op de bestaande wetenschappelijke richtlijnen voor huisartsen, medisch specialisten en de GGZ. Door de samenwerking met de medisch specialisten en patiëntenorganisaties wordt Thuisarts.nl een steeds completere informatiebron voor mensen met vragen over aandoeningen.


De structurele samenwerking tussen de Federatie Medisch Specialisten, het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) en Patiëntenfederatie Nederland werd op 29 oktober 2019 bekrachtigd met een handtekening door de drie partijen.

Bekijk ook het overzicht op Thuisarts.nl met informatie over aandoeningen