Siilo: veilig alternatief voor WhatsApp

Siilo wordt door medisch specialisten steeds vaker gebruikt als veilig alternatief voor WhatsApp. Medisch specialisten gebruiken deze messenger app om te communiceren en informatie te delen in een beveiligde, versleutelde omgeving. De app heeft zowel in de App Store (3,9) als in de Google Play Store (4,4) een hoge tevredenheidsscore.

Volgens Siilo is de privacy en beveiliging 100% gegarandeerd. De belangrijkste maatregelen die ze hiervoor hebben genomen zijn end-to-end encryptie, het scheiden van professionele en privé communicatie op de telefoon en het automatisch verwijderen van berichten na 30 dagen. Daarnaast heeft alleen de gebruiker toegang tot de app middels de pin/ vingerdruk of gezichtsherkenning, worden profielen van gebruikers gecontroleerd op echtheid en is Siilo ISO gecertificeerd. De gratis messenger werkt op dezelfde manier als WhatsApp.

Foto’s en andere patiëntgegevens vallen onder het medisch beroepsgeheim en de arts draagt de verantwoordelijkheid over de vertrouwelijkheid van de patiëntgegevens. Wanneer je dus een messenger dienst gebruikt zoals WhatsApp moet je voorkomen dat de gegevens die je deelt herleidbaar zijn tot de persoon. Mocht een afbeelding wel te herleiden zijn tot een persoon, dan raadt de KNMG af om WhatsApp te gebruiken omdat de vertrouwelijkheid van de gegevensuitwisseling bij WhatsApp niet is gegarandeerd.

Klik hier voor meer informatie en het installeren van Siilo