Rode Hoed Symposium: Happy@Work

'Happy@Work' is het thema van het Rode Hoed Symposium Medisch Specialist 2019 op woensdag 2 oktober. De medisch-specialistische zorg staat de komende jaren voor enorme uitdagingen. Zo voorspelt het CPB een groeiende zorgvraag met meer dan drie procent, terwijl de overheid een groei van nul procent heeft begroot. Die zorgvraag moet gefaciliteerd worden door hetzelfde aantal zorgverleners, of zelfs minder. Tegelijkertijd kampen steeds meer jonge en oudere medisch specialisten met een burn-out (20%).

Anti-burn-out

Gestructureerd beleid om burn-out te voorkomen, is er (nog) niet. Terwijl juist plezier, autonomie, persoonlijke ontwikkeling en empathie zo belangrijk zijn voor de emotionele betrokkenheid en voldoening in het werk. Hoe is het mogelijk plezier te houden in het werk? Hoe blijft de medisch specialist betrokken? Tijdens het Rode Hoed Symposium – Happy@Work gaan beleidsmakers, medisch specialisten en experts over deze vragen met elkaar in gesprek.

Nieuwe opzet

In een nieuwe opzet gaan de minister voor Medische Zorg en Sport, Bruno Bruins, en de voorzitters van brancheorganisaties de discussie aan. In de middag belichten diverse bijzondere sprekers het thema vanuit verschillende invalshoeken. De keynote lecture wordt verzorgd door Adam Kay. Deze voormalige Britse arts is auteur van het boek 'Dit doet even pijn', waarin hij pijnlijk openhartig vertelt over zijn belevenissen als aios
gynaecologie en hoe hij door de arbeidsomstandigheden uiteindelijk zijn witte jas aan de wilgen hangt.

Inschrijven

Het inschrijfgeld bedraagt 895 euro. Voor medisch specialisten geldt een gereduceerd tarief van 795 euro voor registratie vanaf 1 september. Kijk voor meer informatie over het programma en inschrijven op de website van Mediforum.