Rode Hoed Symposium 6 oktober: ‘De medisch specialist in andere tijden’

Op woensdag 6 oktober is het Rode Hoed Symposium met als thema ‘De medisch specialist in andere tijden'. In de Felix Meritus in Amsterdam gaan beleidsmakers, medisch specialisten en experts met elkaar in gesprek over actuele ontwikkelingen in de medisch-specialistische zorg. Hoe gaan we bijvoorbeeld om met de toenemende zorgvraag en een explosieve groei van chronische aandoeningen? En is meer of juist minder centrale sturing vanuit de overheid nodig?

Inschrijven

De dag begint met korte voordrachten en een onderlinge discussie. Sprekers zijn onder meer Peter Paul van Benthem, voorzitter van de Federatie Medisch Specialisten, Sjaak Wijma, voorzitter Raad van Bestuur van het Zorginstituut en Karien van Gennip, voorzitter Raad van Bestuur van VGZ. De ochtend wordt afgesloten met een reflectie op de zorg in andere tijden door Annelien Bredenoord, hoogleraar Ethiek Biomedische Innovatie en Eerste Kamerlid (D66) en Marcel Levi, internist en voorzitter van de NWO.

In de middag belichten verschillende sprekers de thema's data, innovatie en personalised medicine vanuit verschillende invalshoeken. Onder andere Jelle Ruurda, bestuurslid van de Federatie Medisch Specialisten, Marlies Schijven, hoogleraar chirurgie UvA en CMIO VWS en Monique Tabak, hoogleraar TU Twente komen hierover aan het woord.

Praktische informatie

Het Rode Hoed Symposium is van 08:30-18:00 uur in de Felix Meritus (Keizersgracht 324, Amsterdam). Een kaartje kost € 895 inclusief btw. Medisch specialisten betalen een gereduceerd tarief van € 695 inclusief btw bij registratie vóór 1 september en € 795 inclusief btw vanaf 1 september. Voor arts-assistenten is er een apart tarief.

Meer informatie en inschrijven