Richtlijnendatabase verbeterd

Om de Richtlijnendatabase optimaal te laten aansluiten bij de wensen van gebruikers zijn de afgelopen tijd met input van medisch specialisten verschillende verbeteringen doorgevoerd. Daarnaast is de Richtlijnendatabase geschikt gemaakt voor online onderhoud van richtlijnen. Wat is er nieuw?

Zoekfunctie

De homepagina is simpeler en overzichtelijker gemaakt en u kunt nu op meerdere manieren zoeken. Na het invoeren van een trefwoord in de zoekbalk, is er nu een verbeterde zoekresultaten pagina beschikbaar. Zoektermen worden gearceerd bij de zoekresultaten waardoor de context van het zoekresultaat duidelijker is en u sneller de juiste module vindt. Naast de zoekbalk is er een overzicht met A-Z sortering toegevoegd waarmee u snel een specifieke richtlijn kunt vinden.

Richtlijnenpagina’s

Om meer overzicht te creëren op een richtlijnenpagina is de linkerzijnavigatie aangepast: de modules hebben een nummering gekregen en zijn in één keer open of dicht te klappen. Bovenaan elke startpagina van een richtlijn komen herziene of nieuwe modules te staan die het afgelopen jaar bij de betreffende richtlijn zijn gemaakt / aangepast. Zo ziet u in een oogopslag wat er nieuw is. Daarnaast zijn op richtlijnenpagina’s de tabbladen ‘onderbouwing’ en ‘verantwoording’ verplaatst. Alle informatie staat nu bij ‘aanbeveling en overwegingen’. Dit geeft u als gebruiker een beter overzicht van voor u relevante informatie.

Gebruikersaccount: informatie op maat

Heeft u al een gebruikersaccount aangemaakt voor de Richtlijnendatabase? Met een account krijgt u informatie op maat en notificaties als er richtlijnen in uw vakgebied zijn aangepast. Ingelogde gebruikers zien op hun startpagina welke ze volgen en recent hebben bekeken. Op de homepage van de Richtlijnendatabase vindt u uitleg over het aanmaken van een account.

Modulair onderhoud van richtlijnen

Voorheen werden richtlijnen eens in de acht jaar geactualiseerd. Vorig jaar is een nieuw systeem geïntroduceerd voor modulair onderhoud van richtlijnen. Omdat richtlijnen nu niet meer als geheel maar per module worden herzien, wordt het mogelijk om nieuwe kennis sneller toepasbaar te maken op de werkvloer. Om de Richtlijnendatabase geschikt te maken voor online modulair onderhoud van richtlijnen, zijn de afgelopen tijd ook aan de beheerkant de nodige aanpassingen gedaan. De onderstaande animatie geeft hierover meer informatie.