Richtlijn actinische keratose geactualiseerd

De richtlijn Actinische keratose omvat een overzicht van de zorg bij deze aandoening en behandelt de klinische aspecten, de pathologie, behandeling, preventie en follow-up. De aanbevelingen met betrekking tot de behandeling van actinische keratose zijn herzien.

Bekijk de herziene richtlijn

In de aanbevelingen ten aanzien van de behandeling van actinische keratosen is nu onderscheid gemaakt tussen patiënten met een/enkele solitaire actinische keratosen en patiënten met actinische veldveranderingen. Verschillende behandelopties zijn vergeleken. Hieruit vloeit een aantal aanbevelingen voort ten aanzien van de verschillende behandelopties, waarbij onder andere het behandeleffect en de voorkeur van de patiënt tegen elkaar worden gewogen.

Gezien de behoefte aan goede voorlichting voor de patiënt is er een extra module opgenomen waarin de verschillende aspecten omtrent de voorlichting aan de patiënt aan bod komen.

De Richtlijnendatabase is ook beschikbaar als een app voor telefoon en tablet. Met deze app kun je snel aanbevelingen opzoeken, richtlijnen volgen en notificaties ontvangen bij wijzigingen van richtlijnen. Lees meer over de app of download hem meteen in de App Store of de Google Play Store.