Podcast: Samenwerken met commerciële partijen

‘De kern van samenwerken met commerciële partijen, ondanks alle regels, is toch de integriteit van de medisch specialist', zegt hoogleraar Gezondheidsrecht Johan Legemaate in de podcast van de Federatie.

Nieuwe technieken, behandelmethoden en geneesmiddelen komen vaak voort uit de samenwerking tussen dokters en private partijen. Hoe vanzelfsprekend zijn deze samenwerkingen? En wat leveren ze op? Welke regels en kaders zijn er en hoe zorg je dat je onafhankelijk blijft? Federatievoorzitter Piet-Hein Buiting gaat hierover in gesprek met internist Arianne van Bon en hoogleraar Gezondheidsrecht Johan Legemaate. 

Van Bon werkt samen met een start-up aan een kunstalvleesklier. ‘Bij de ontwikkeling van hulpmiddelen, hoor ik de stem van de patiënt. Zij vinden het een mooie ontwikkeling en willen het gebruiken. Dat is voor mij reden om erbij betrokken te zijn,’ vertelt ze.

 

Shownotes:

Over de podcast

In de podcast Stem van de dokter gaan medisch specialisten met elkaar en andere deskundigen in gesprek over belangrijke thema's binnen de zorg. Beluister hier alle afleveringen van de podcast. Je vindt de podcast de Stem van de dokter ook op Spotify of Apple Podcasts.