Peter Paul van Benthem voorgesteld als algemeen voorzitter

Het bestuur van de Federatie Medisch Specialisten zal tijdens de Algemene Vergadering op 12 december KNO-arts Peter Paul van Benthem (58 jaar) voordragen als algemeen voorzitter. Een benoemingscommissie heeft Van Benthem onlangs voorgesteld als opvolger van cardioloog Marcel Daniëls, die per 1 januari 2020 statutair het voorzitterschap neerlegt. Neuroloog Selma Tromp (48 jaar) wordt voordragen als bestuurslid met de portefeuille kwaliteit.

Van Benthem is hoogleraar en hoofd van de afdeling KNO (Keel, Neus en Oorheelkunde) in het LUMC in Leiden. Sinds 1 juli 2016 is hij bestuurslid van de Federatie en voorzitter van de Raad Wetenschap en Innovatie. Selma Tromp wordt door het bestuur aan de Algemene Vergadering voorgedragen als opvolger van chirurg Huib Cense, die per 1 januari 2020 statutair het lidmaatschap van het bestuur neerlegt. Tromp is medisch manager van de afdeling Klinische Neurofysiologie van het St. Antonius Ziekenhuis Utrecht/Nieuwegein en is voorzitter geweest van de Nederlandse Vereniging voor Neurologie (2014-2017).

De Algemene Vergadering wordt gevormd door de voorzitters van de 33 wetenschappelijke verenigingen die samen de Federatie Medisch Specialisten vormen.
Meer informatie over Peter Paul van Benthem via LinkedIn.
Meer informatie over Selma Tromp via LinkedIn.