Patiënteninformatie over opname en nazorg COVID-19 op Thuisarts.nl

Op basis van de COVID-19 leidraden van de Federatie Medisch Specialisten over opname en nazorg heeft Thuisarts.nl drie teksten in patiëntvriendelijke taal gepubliceerd. Zorgverleners kunnen deze informatie gebruiken in het gesprek met de patiënt en patiënten verwijzen naar de website.

Het gaat om de volgende drie teksten:
  1. Ik ben doorgestuurd naar het ziekenhuis omdat ik mogelijk het coronavirus heb, waarin helder wordt uitgelegd wat de patiënt kan verwachten op de Spoedeisende Hulp;
  2. Ik heb misschien corona gehad, waarin wordt uitgelegd welke klachten een patiënt nog kan hebben en wat hij of zij daar aan kan doen;
  3. Ik heb in het ziekenhuis gelegen met corona, waarin wordt uitgelegd dat herstel lang duurt en welke stappen de patiënt samen met de arts kan nemen.
De teksten zijn opgesteld door het Kennisinstituut van de Federatie Medisch Specialisten in samenwerking met het de eindredactie van Thuisarts.nl van het Nederlands Huisartsen Genootschap, de werkgroepen van de leidraden en een vertegenwoordiging vanuit patiënten. Meer informatie staat op Thuisarts.nl/corona.