OMS presenteert Richtsnoer functioneren van een medisch-specialistische afdeling in een umc

Tijdens de conferentie 'UMC's naar de haaien?' in de Haaienzaal van Diergaarde Blijdorp presenteerde de OMS woensdag 19 december haar richtsnoer functioneren van een medisch-specialistische afdeling in een UMC. Het eerste exemplaar werd door de voorzitter van de Kamer Academische Specialisten prof. dr. Paul van Leeuwen uitgereikt aan prof. dr. Didi Braat, Hoogleraar voortplantingsgeneeskunde UMC St. Radboud.

Van Leeuwen: "Universitair medisch specialisten dienen op verschillende wijzen betrokken te worden bij het formuleren van de doelstellingen, de missie, de strategie en het beleid van een umc en de eigen afdeling. Universitair medisch specialisten zijn namelijk medeverantwoordelijk voor de uitvoering van het beleid in de organisatie."

Het richtsnoer is geen afgerond reglement/statuut dat direct toegepast kan worden. Het bevat aanwijzingen die kunnen worden verwerkt in een reglement/statuut. Universitair medisch specialisten moeten er zelf invulling aan geven.

Met de conferentie werd het startsein gegeven om universitair medisch specialisten meer regie te laten nemen bij de toekomst van de UMC’s.