Nederland verdient een veilige jaarwisseling

De Federatie Medisch Specialisten steunt de oproep van Politie Nederland aan het kabinet om te zorgen dat de jaarwisseling weer veilig en feestelijk wordt voor iedereen. De Federatie is daarom medeondertekenaar van een advertentie die vandaag in het Algemeen Dagblad staat.

De ondertekenaars van de advertentie, waaronder ook huisartsen en oogartsen, vinden het hoog tijd dat het kabinet nu eens serieus werk maakt van een veilige jaarwisseling. Ze roepen op tot meer landelijke maatregelen die echt zorgen voor minder slachtoffers en schade.
Marcel Daniëls, algemeen voorzitter Federatie Medisch Specialisten: “Medisch specialisten ondersteunen deze oproep want we zien met oud en nieuw te veel letsel.” De advertentie is mede ingegeven door de vele incidenten tijdens de jaarwisseling, de slachtoffers die jaarlijks vallen en de risico's voor hulpverleners.

Binnenkort neemt het kabinet een besluit over consumentenvuurwerk. In de advertentie zeggen partijen voorstander te zijn van behoud van de traditie van het zelf afsteken van vuurwerk met uitsluitend veilig siervuurwerk.