Minister Schippers spreekt over verspilling op Congres ‘Sturen op gepaste zorg’

Welk beleid voert minister Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport voor het terugdringen van verspilling in de zorg? Deze vraag zal zij zelf beantwoorden tijdens het Congres ‘Sturen op gepaste zorg’ op donderdag 17 april 2014 in Haarlem. Dit geaccrediteerde congres is een initiatief van Zorgvisie, de Orde van Medisch Specialisten (OMS) en ZonMw.

Gepaste zorg speelt de komende jaren een belangrijke rol. Met elkaar moeten zorgpartners verantwoordelijkheid nemen om de ‘zorg-euro’ doelmatig te besteden. Hoe ze dat gaan doen, komt uitgebreid aan de orde tijdens het congres ‘Sturen op gepaste zorg’. Onder andere ZN-voorzitter André Rouvoet, ZonMw-directeur Henk Smid, CVZ-voorzitter Arnold Moerkamp en Marcel Daniëls, voorzitter van de Raad Kwaliteit van de OMS vertellen hoe zij invulling geven aan gepaste zorg in de praktijk. Daarnaast laten ook vertegenwoordigers van onder andere de NPCF, de NVZ en diverse zorgprofessionals en ziekenhuisbestuurders hun licht schijnen op dit vraagstuk. Violet Falkenburg treedt op als dagvoorzitter.

Aan het einde van de dag maken we bekend wie zich in 2014 de Zorgmanager van het jaar en het Talent van het jaar mogen noemen.