Leestip: Nieuwe editie van magazine Medisch Specialist

Duik in de nieuwste editie van ons magazine Medisch Specialist, waarin we de complexe relatie tussen armoede en gezondheid onderzoeken. Armoede en gezondheid staan in omgekeerd evenredig verband: hoe armer, des te groter de kans op ziekte. In ons artikel ‘Luisteren naar armoede’ gaan we samen met publicist Tim ’S Jongers, bijzonder hoogleraar Maria van den Muijsenbergh, internist Robin Peters, kinderarts-sociale pediatrie Michel van Vliet en Aad de Groot van DSW Zorgverzekeraar dieper in op wat medisch specialisten zowel in als buiten de spreekkamer kunnen doen om deze gezondheidskloof te overbruggen.

Verder in deze editie deelt gezondheidsjurist Corrette Ploem haar inzichten over de rol van artificial intelligence (AI) in de gezondheidszorg en benadrukt zij de belangrijkste punten waarop medisch specialisten alert moeten zijn. Ontdek wat collega medisch specialisten drijft om hun tijd, kennis en ervaring in te zetten voor het goede doel, ver buiten hun reguliere werkzaamheden.
Mis ook niet het Federatienieuws, met de column van Federatievoorzitter Piet-Hein Buiting, de succesvolle anti-vapen lobby, en een selectie van wat de Federatie het afgelopen kwartaal heeft opgeleverd of wat er nog op de rol staat.

Dit en nog veel meer lees je in onze nieuwste editie die vanaf vandaag op je deurmat valt.