Jacqueline Stouthard wint Opleidingsprijs 2014

Afgelopen vrijdag 7 november vond AIOS Upgrade plaats, hét landelijke AIOS-congres, georganiseerd door De Jonge Specialist, OMS, LAD en VvAA. Tijdens het congres werd internist-oncoloog Jacqueline Stouthard uit het Antoni van Leeuwenhoek uitgeroepen tot opleider van het jaar.

Mevrouw Stouthard kreeg de prijs uitgereikt door OMS-bestuurder Marianne ten Kate-Booij, nadat zijdoor het publiek werd uitgeroepen tot winnaar, omdat zij een inspirerende en toekomstgerichte opleider is. De tweede en derde prijs werden uitgereikt aan respectievelijk Peter de Haan, opleider anesthesiologie in het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis en Roos van der Mast, opleider psychiatrie in het LUMC. Alle finalisten ontvangen een geldbedrag dat besteed mag worden aan de kwaliteit van de opleiding.

Genomineerden

In aanloop naar het congres konden aios hun opleider nomineren voor “Opleider 2025”, de opleider die aios helpt om zich klaar te maken voor een aldoor veranderende wereld en gezondheidszorg. De opleider die innovatie en veranderingen ondersteunt en onderstreept. De jury, bestaande uit Frank van den Hoogen, Fedde Scheele, Scheltus van Luijk en Paetrick Nette, heeft een selectie gemaakt waarbij ze Jacqueline Stouthard, Peter de Haan, en Roos van der Mast, hebben genomineerd als de drie finalisten. De aios die deze opleiders hebben genomineerd werden uitgenodigd om een filmpje te maken om de aanwezigen tijdens AIOS Upgrade te overtuigen om op hun opleider te stemmen. Na het vertonen van de filmpjes kon het publiek stemmen.

AIOS Upgrade

AIOS Upgrade met als thema ‘Spreekkamer 2025’ is een innovatief en nieuw concept dat door De Jonge Specialist en partners is ontwikkeld. In de plenaire sessie kwamen verschillende sprekers aan het woord met hun visie op de spreekkamer van de toekomst en welke tools de aanwezige toekomstige medisch specialisten hiervoor nodig hebben. Hierna konden de deelnemers in vier workshoprondes hun kennis van de verschillende CANMEDS bijspijkeren. Het plenair debat met stellingen over ‘Spreekkamer 2025’ werd gewonnen door Jeroen Steenmeijer, AIOS Psychiatrie.