Jaarverslag 2021 gepubliceerd

Het jaar 2021 gaat de boeken in als het tweede jaar waarop COVID-19 zijn stempel drukte. ‘Ik maak een diepe buiging voor alle collega’s die dag in dag uit onder de meest uitdagende omstandigheden de best mogelijke zorg bleven bieden’, zo blikt Federatievoorzitter Peter Paul van Benthem terug in het jaarverslag over 2021

In het jaarverslag komen onder meer de volgende onderwerpen aan bod:  

  • Tijdens de pandemie ontwikkelden medisch specialisten een raamwerk om de zorgcapaciteit te maximaliseren, ze kwamen met oplossingen voor de kritisch planbare zorg, deden voorstellen voor de inhaalzorg en maakten een herstelplan voor zorgmedewerkers. De Federatie ondersteunde en faciliteert hen daarbij. 
  • In aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen lieten we de stem van de dokter horen, met als belangrijkste boodschap: laat medisch leiderschap richtinggevend zijn voor het zorgbeleid. Geef dokters ruimte en vertrouwen. En investeer in de sector want er wordt al te lang te veel gevraagd van zorgprofessionals.  
  • Samen met patiëntenorganisaties en zorgpartijen lanceerden we de campagne ‘Hallo dokter, hallo patiënt’ met tips en hulpmiddelen om samen te beslissen en tot passende zorg te komen. Ook bleven we stevig inzetten op de juiste zorg op de juiste plek.  

Van Benthem: ‘Ik hoop van harte dat 2022 ons meer tijd en meer rust brengt, en dat wij opnieuw de ruimte en het vertrouwen krijgen om in de zorg te doen wat nodig is.’ 

Lees het jaarverslag