Griepvaccinatiecampagne krijgt vervolg

Zorgverleners en medewerkers in de zorgsector lopen niet alleen een groot risico griep te krijgen, maar ook om anderen te besmetten. Daarom is het belangrijk griep uit de organisatie te houden. Voor de medewerkers zelf, voor patiënten en voor de collega’s. Want de gevolgen van een stevige griepepidemie zijn enorm: risicovolle situaties voor patiënten, opnamestops en extreem verhoogde werkdruk. Om de risico’s van de griep binnen zorginstellingen te verkleinen start ook dit najaar een griepvaccinatiecampagne.

Haal je #prikkie en #voorkomgriep

Net als vorig jaar is de campagne bedoeld om de griepvaccinatie op positieve wijze onder de aandacht te brengen van het zorgpersoneel. Deze campagne heeft in 2018 bijgedragen aan bijna een verdubbeling van de vaccinatiegraad van 13 naar 24%. Het doel is om dit jaar opnieuw een verhoging van de vaccinatiegraad van tenminste 10% voor elkaar te krijgen.

Campagne

De campagne is een initiatief van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ), de Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra (NFU), Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland (V&VN) en de Federatie Medisch Specialisten. Al het campagnemateriaal dat instellingen zelf kunnen inzetten, is vanaf nu beschikbaar op de campagnewebsite voorkomgriep.nl.