Forse stijging aantal bezoeken Thuisarts.nl

Het aantal bezoeken aan de website Thuisarts.nl is ten opzichte van de eerste helft van 2021 met 23% gestegen. Dat blijkt uit een analyse van NIVEL. In de eerste helft van 2022 steeg het totaal aan keren dat Thuisarts.nl werd geraadpleegd met 7,3 miljoen naar bijna 40 miljoen keer. Gemiddeld werd de website 6,6 miljoen keer per maand geraadpleegd.

Uit het onderzoek blijkt verder dat bezoekers zich meer geholpen voelen door Thuisarts.nl dan in de twee jaren ervoor. Er werd vooral gezocht op informatie over het hebben van corona en het voorkomen van het besmetten van anderen. Ook werd er veel gezocht op informatie over maagklachten, waterpokken, blaasontsteking en keelpijn. 

Keuzekaarten

Nieuw op Thuisarts.nl zijn keuzekaarten om samen beslissen te stimuleren. Voorheen werkten huisartsen met keuzetabellen en medisch specialisten met consultkaarten. In een gezamenlijk project van het NHG/Thuisarts.nl, de Federatie Medisch Specialisten en de Patiëntenfederatie Nederland zijn de keuzetabellen en consultkaarten omgezet naar keuzekaarten en allemaal te vinden op Thuisarts.nl

Lees meer over keuzekaarten op onze website

video-play-button
Bekijk de animatie