Film over verbeteringen patiëntveiligheid door VMS veiligheidsprogramma

Het gezamenlijke VMS Veiligheidsprogramma van de koepels van ziekenhuizen, verpleegkundigen en medisch specialisten heeft opgeleverd dat de vermijdbare schade en sterfte in ziekenhuizen de afgelopen jaren (sinds 2008) met meer dan de helft is gedaald. Dankzij het veiligheidsprogramma hebben alle ziekenhuizen een gecertificeerd Veiligheid Management Systeem (VMS) geïmplementeerd en diverse projecten voor verbetering van de patiëntveiligheid doorgevoerd.

De daling van de vermijdbare schade en sterfte laat zien dat de gezamenlijke inzet van alle medische professionals op het gebied van patiëntveiligheid werkt. In een film over het VMS veiligheidsprogramma komen alle belangrijke deelnemers aan het woord, waaronder bestuurslid Marcel Daniëls en Wim van Harten van de NVZ. Ook minister Schippers van Volksgezondheid vindt het succes absoluut een compliment waard, maar geeft ook aan dat deze goede lijn moet worden doorgetrokken.

‘We zijn er nog niet, we zijn pas op de helft. Er zijn nog voldoende stappen vooruit te maken’, meent minister Edith Schippers van VWS in een film over het VMS Veiligheidsprogramma.