Feiten en cijfers medisch-specialistische zorg

De Federatie Medisch Specialisten geeft op haar website een overzicht van feiten en cijfers over de medisch-specialistische zorg in Nederland.

Het overzicht laat onder andere zien hoeveel medisch specialisten werkzaam zijn in ons land, in hoeveel algemene ziekenhuizen, universitaire ziekenhuizen en ggz-instellingen. Ook is te lezen hoe de verdeling is van de zorgbudgetten in de Rijksbegroting en wat de gemiddelde salarissen zijn van medisch specialisten. De factsheet verwijst naar diverse bronnen zoals het CBS, cao’s en OESO-gezondheidsstatistieken.

Robert Sie, anesthesioloog en bestuurder bij de Federatie: 'Geregeld krijgen we als Federatie Medisch Specialisten uiteenlopende vragen over het werkveld van een medisch specialist. Vragen over de opleidingsduur bijvoorbeeld, de werktijden, de werkvorm, en het salaris. Maar ook over hoe de Nederlandse medisch-specialistische zorg zich verhoudt tot de zorg in andere Europese landen. Daarom hebben we nu deze factsheet gemaakt, zodat je in één oogopslag kunt zien hoe de medisch-specialistische zorg in Nederland in elkaar zit.'

Bekijk het overzicht

Feiten en cijfers medisch-specialistische zorg