Faillissementen ziekenhuizen

Vertegenwoordigers van de Federatie en de LAD zijn afgelopen week meerdere keren in MC Slotervaart en MC IJsselmeerziekenhuizen geweest voor gesprekken met de medische staven en de curatoren. Vandaag was ook een delegatie van het bestuur van de Federatie voor een gesprek met medisch specialisten in het MC Slotervaart. Er is gesproken over de gevolgen van het faillissement van het ziekenhuis en met name de gevolgen voor de patiënten.

Huib Cense, vice-voorzitter Federatie Medisch Specialisten: “We zijn diep onder de indruk van de niet-aflatende bevlogenheid van de artsen die in deze hectische periode het maximale doen om voor hun poliklinische- en dagbehandeling-patiënten een ander ziekenhuis te vinden om zodoende de continuïteit van zorg te borgen. Het is van het allergrootst belang om in dit proces ervoor zorg te dragen dat medisch inhoudelijke gronden worden meegewogen in de besluitvorming.”

De Federatie Medisch Specialisten en de LAD blijven de komende dagen en weken nadrukkelijk in gesprek met alle belanghebbenden.

Bij ons Kennis- en dienstverleningscentrum zijn veel vragen binnengekomen over de faillissementen. Indien u vragen heeft kunt u op onze website de Q&A downloaden, natuurlijk kunt u tijdens werkdagen ons ook bellen (088 505 34 34).