Digitaal platform Digizo.nu van start

Om bewezen digitale innovaties breder in de zorg op te schalen hebben de partijen van het Integraal Zorgakkoord (IZA), waaronder de Federatie, het platform Digizo.nu opgericht. Het platform verzamelt slimme digitale en hybride technologieën die door alle betrokken partijen worden erkend als bewezen innovaties.

Het op grote schaal toepassen van succesvolle technologieën blijkt in de praktijk vaak een uitdaging. Digizo.nu ondersteunt het zorgveld bij dit proces. Binnen Digizo.nu selecteren en beoordelen de IZA-partijen potentieel impactvolle digitale en hybride oplossingen. Hierbij wordt samengewerkt met experts en marktpartijen. Daarnaast worden afspraken gemaakt over randvoorwaarden voor brede opschaling waarbij ondersteuning wordt geboden, bijvoorbeeld door het inrichten van hulplijnen voor implementatie. Alle opgedane kennis en ervaring wordt openbaar via Digizo.nu gedeeld met alle zorgorganisaties.  

Digizo.nu bouwt voort op de kennis en ervaring die is opgedaan in het Kenniscentrum Digitale Zorg van Zorgverzekeraars Nederland, dat nu is doorontwikkeld tot Digizo.nu.  

Digitalisering van zorg is een van de speerpunten van het Integraal Zorg Akkoord om samen de kwaliteit en toegankelijkheid van zorg voor de toekomst te waarborgen. In Digizo.nu werken de 14 IZA-partners samen aan deze doelstelling.

Meer informatie: