Denk mee over de thema’s visie Medisch Specialist 2035

Tijdens de recente Algemene Ledenvergadering van de Federatie zijn de belangrijkste thema's voor de visie van Medisch Specialist 2035 besproken. Het behouden van bevlogen medisch specialisten en het leveren van optimale zorg aan patiënten die dat nodig hebben, met oog op de toekomstige ontwikkelingen, vragen om een breed gedragen visie op de rol en werkwijze van de medisch specialist. Donderdag 25 april organiseert de Federatie hierover een Focusbijeenkomst thema's Medisch Specialist 2035.

Direct aanmelden

Esther Cornegé, klinisch geriater en voorzitter van Medisch Specialist 2035, benadrukt de uitdagingen van schaarste in middelen en menskracht. ‘Tegelijkertijd zien we veel ontwikkelingen op ons afkomen. Denk alleen al aan de demografische verschuivingen en technologische ontwikkelingen. Het is nú de tijd om samen regie op deze toekomst te pakken. De uitwerking van de thema’s gaan daar handen en voeten aan geven', aldus Cornegé.

Thema’s 

De geselecteerde thema’s zijn het resultaat van uitgebreide discussies tijdens verschillende visiebijeenkomsten, bijgewoond door meer dan 600 (toekomstige) medisch specialisten en andere zorgprofessionals:  

 • Werkplezier en duurzame inzetbaarheid 
 • Preventieve en geïntegreerde zorg  
 • Schaarste inclusief gelijke toegang en solidariteit 
 • Vergroening van de zorg 
 • Nieuwe technologieën 
 • Diversiteit en inclusie 
 • Kennis en vaardigheden van de toekomst 

Naast de bovengenoemde thema's zijn de uitgangspunten waarlangs de visie verder wordt uitgewerkt: 

 • Wij zorgen voor onze patiënten: de mens staat centraal in onze zorgverlening. 
 • Onze verantwoordelijkheid reikt verder dan de 'spreekkamer'.  
 • Zorg goed voor jezelf en elkaar: medisch specialisten kunnen goede zorg blijven leveren als zij zowel fysiek als mentaal gezond zijn. 
 • Toekomstbestendig zorg creëren we niet alleen; het is ook een verantwoordelijkheid van anderen. 

Denk mee  

In de komende maanden gaan teams van medisch specialisten met input van andere zorgprofessionals en experts aan de slag om de thema’s verder uit te diepen. Er worden meerdere themabijeenkomsten georganiseerd. Daarnaast worden er meerdere focusbijeenkomsten rondom de thema’s georganiseerd. Cornegé: ‘Het is belangrijk dat we een breed gedragen visie met elkaar ontwikkelen en daarmee een beweging in gang zetten: samen met andere zorgprofessionals en stakeholders moeten we in actie komen om de benodigde veranderingen te realiseren, zodat we ook in de toekomst het vak aantrekkelijk houden en toegankelijke en kwalitatief goede zorg kunnen leveren.’ 

Meld je aan voor donderdag 25 april 2024 

Ben je medisch specialist of a(n)ios en wil je meedenken over een van de bovengenoemde thema’s, meld je dan aan voor de Focusbijeenkomst thema’s Medisch Specialist 2035. Je kunt in het aanmeldformulier je voorkeur voor de thema’s aangeven. 

Er zijn beperkt aantal plaatsen beschikbaar, schrijf je snel in want vol=vol. 

Mocht je niet aanwezig kunnen zijn op 25 april, maar wel mee willen denken, dan kun je dit ook aangeven op het aanmeldformulier. 

 • Tijd: 19:00 – 21.00 uur  
  (inloop en buffet 18:00 -19:00 uur) 
 • Plaats: Domus Medica, Mercatorlaan 1200, Utrecht 

Ga naar het aanmeldformulier

Vragen?  

Mail ons op ms2035@demedischspecialist.nl en/of bezoek www.demedischspecialist.nl/ms2035

Medisch Specialist 2035