Congres Zorgevaluatie: Samen werken aan passende zorg

Vanuit alle hoeken van het land kwamen ruim 400 zorgprofessionals en beleidsmakers op 1 juni bijeen voor het congres Zorgevaluatie. De centrale vraag van deze dag was: hoe kunnen we met alle betrokken partijen zorgen dat zorgevaluatie een vanzelfsprekend onderdeel wordt van de zorg? Federatiebestuurslid Jelle Ruurda: ‘We hebben elkaar als veldpartijen nodig. Samenwerken is met alle belangen die er spelen niet altijd gemakkelijk. Dat schuurt soms. Maar ik zeg altijd: zonder wrijving geen glans. We willen allemaal de beste zorg voor de patiënt.’ Het congres werd georganiseerd door de Federatie Medisch Specialisten, ZonMw en het programma Zorgevaluatie & Gepast Gebruik.

Ruurda kijkt met veel enthousiasme terug op deze dag. ‘Er was zoveel energie in de zaal en het is mooi om te zien dat zorgevaluatie echt leeft. Er waren inspirerende sprekers, praktijkvoorbeelden en mooie discussies over het thema samenwerking in zorgevaluatie. Ons gezamenlijke doel met zorgevaluatie is de best passende zorg voor de patiënt. Daarin kunnen we elkaar steeds beter vinden, willen we allemaal hetzelfde weten en spreken we steeds meer dezelfde taal. De rode draad was vandaag dan ook: hou die gezamenlijk stip op de horizon scherp in de gaten, en stel jezelf steeds weer de vraag: hoe kan ik jou helpen, en wat kan ik zelf doen?’

We bedanken alle sprekers en deelnemers voor hun enthousiasme en kijken uit naar een volgend zorgevaluatie congres.

Bekijk alle foto’s en lees meer op de website van ZE&GG

Congres Zorgevaluatie

Dagvoorzitter Raphael Hemler gaat in op de kennis-kwaliteitscyclus, passende zorg, de dilemma's rond passend bewijs en hoe we met elkaar aan de knelpunten rond zorgevaluatie kunnen werken.

Congres Zorgevaluatie

Namens alle veldpartijen betrokken bij zorgevaluaties gaan Sjoerd Repping (ZE&GG), Jelle Ruurda (Federatie Medisch Specialisten), Nicole Boluyt (ZiN), Kjille Lammertsma (VWS), Tom Cohen (ZKN), Stephanie Klein Nagelvoort (NFU), John Taks (NVZ), Esther Agterdenbos (ZN), Linda Daniels (Patiëntenfederatie Nederland), Catharina van Oostveen (V&VN) in op hun eigen rol daarbij, aan de hand van de CLEAR-CAD studie (José Henriques).

Congres Zorgevaluatie

Ray Klaassens deelt vanuit zijn achtergrond in de Special Forces zijn visie op samenwerking. ‘Er wordt van iedereen leiderschap gevraagd. Elke keer als je voor jezelf kiest, kies je niet voor het grote belang: de beste zorg van de patiënt.’

Congres Zorgevaluatie
Congres Zorgevaluatie

Federatievoorzitter Piet-Hein Buiting reikt Ben Willem Mol prijs uit aan de PREPARATION zorgevaluatie en de vakgroepen van het OLVG.

Congres Zorgevaluatie

De ZonMw Parel, uitgereikt door Veronique Timmerhuis, algemeen directeur van ZonMw, ging naar het onderzoeksproject ‘Thuis instellen van Chronische Beademing’.

Congres Zorgevaluatie

Presentatie van de verpleegkundige Beter Laten Lijst V&VN
 

Congres Zorgevaluatie

Afsluiting door Barbara Goezinne, directeur-generaal Curatieve Zorg met visie op zorgevaluatie en passende zorg.