Christiaan Keijzer benoemd tot ‘Beste Opleider’

Anesthesioloog Christiaan Keijzer (Radboudumc) mag zich een jaar lang de beste Opleider van Nederland noemen. Hij won de Opleidingsprijs 2019 tijdens het jaarlijkse DJS Congres, dat in het teken stond van Fit to perform. Keijzer werd vooral geprezen om zijn persoonlijke betrokkenheid bij iedere aios die hij opleidt.

De uitreiking van de Opleidingsprijs werd ingeleid door Hein Brackel, voorzitter van de Raad Opleiding bij de Federatie Medisch Specialisten: 'De prijs is een publieke stimulans om als opleider het beste uit jezelf en je aios te halen.' Van de drie genomineerden kon Christiaan Keijzer op de meeste stemmen rekenen. Zijn aios prezen hem in een filmpje om zijn inspanningen om voor álle aios goed te zorgen. Dat raakte Keijzer zichtbaar. 'Mijn filosofie is dat je goed moet zorgen voor de mensen die je opleidt, zeker omdat de werkdruk in dit vak hoog is. Ik vind het belangrijk om van al mijn aios te weten waar ze tegenaan lopen en waar ze naartoe willen. Geen opleidingsplan is hetzelfde, omdat ik maatwerk ontzettend belangrijk vind.'

Zo’n 300 anios en aios bezochten het evenement, dat DJS samen met de Federatie Medisch Specialisten, de LAD en VvAA organiseerde. Lees het hele bericht op de website van De Jonge Specialist.