Actuele cijfers COVID-19

Het RIVM en het LCPS publiceren actuele cijfers met betrekking tot COVID-19, waaronder het aantal ziekenhuis- en ic-opnames en het aantal bovenregionale verplaatsingen van COVID-patiënten.

Het LCPS meldt dat op 3 november het totaal aantal opgenomen COVID-patiënten 2653 bedraagt, waarvan 609 patiënten op de ic liggen. Het aantal nieuwe COVID-opnames bedraagt 364 in de kliniek en 59 op de ic. Daarnaast meldt het LCPS dat sinds 21 september 904 patiënten bovenregionaal zijn verplaatst. In de afgelopen 24 uur zijn er 29 verplaatsingen geweest tussen de regio’s, waarvan 5 ic-patiënten.

Bekijk de laatste cijfers van het LCPS

Het RIVM publiceert overzichten met de epidemiologische situatie COVID-19 in Nederland. Zo ook de spreiding van in het ziekenhuis opgenomen COVID-19 patiënten per provincie en het aantal besmettingen. Op 3 november meldt het RIVM dat het aantal tests afgelopen week is gedaald ten opzichte van een week eerder. In een week tijd zijn er 64.085 nieuwe positieve testen bij het RIVM gemeld. Een week eerder waren dat er 67.480. Dat is een afname van 5 procent. Een week eerder steeg het aantal tests nog met 20 procent.

Bekijk de laatste cijfers van het RIVM