Aanmelding voor Wetenschaps- en innovatieprijs van start

Dankzij wetenschappelijk onderzoek kunnen we medische behandelingen blijven verbeteren. Met de resultaten van deze onderzoeken werken medisch specialisten aan de ambitie om de beste zorg ter wereld te leveren aan hun patiënten. Om dat te stimuleren, reikt de Federatie Medisch Specialisten elke 2 jaar de Wetenschaps- en innovatieprijs uit. Want goed onderzoek verdient een podium.

In 2019 wordt deze prijs toegekend aan een medisch specialist of onderzoeksgroep die zich onderscheidt met innovatief onderzoek. Daarmee doelen we op onderzoek dat zich richt op de ontwikkeling van nieuwe diagnostiek en behandeling, of op vernieuwing in de organisatie van zorg.

Hoe werkt het?

  • Tot 1 december 2018 kunt u uw publicatie insturen naar uw eigen wetenschappelijke vereniging.
  • Wetenschappelijke verenigingen selecteren uit de inzendingen het beste onderzoek voor deelname aan de volgende ronde.
  • De inzendingen worden vervolgens beoordeeld door een onafhankelijke en deskundige vakjury. Vervolgens wordt bekendgemaakt welke 3 onderzoeken als beste beoordeeld zijn.
  • Tijdens een feestelijke uitreiking wordt de winnaar bekendgemaakt. Deze ontvangt, naast de eer, een blijvend aandenken en een geldbedrag van 5.000,- euro (te besteden aan vakgerelateerde activiteiten).

We nodigen u van harte uit om uw onderzoek in te sturen! Attendeer ook collega-onderzoekers op deze prijs.

Meer weten?

De beoordelingscriteria zijn te vinden op www.demedischspecialist.nl/wetenschapsprijs. Met vragen over het inzenden van uw onderzoek kunt u terecht bij uw wetenschappelijke vereniging. Met vragen over de beoordelingscriteria en de procedure kunt u terecht bij Marlies Bennema van de Federatie Medisch Specialisten (m.bennema@demedischspecialist.nl)