24 voordrachten voor Wetenschaps- en Innovatieprijs 2021

Maar liefst 24 van de 33 wetenschappelijke verenigingen hebben een onderzoek voorgedragen voor de Wetenschaps- en Innovatieprijs 2021 van de Federatie Medisch Specialisten. Jelle Ruurda, chirurg en voorzitter Raad Wetenschap en Innovatie: ‘Onderzoek is enorm belangrijk voor medisch specialisten. Hierdoor blijven we kritisch kijken naar wat we doen en kunnen we de zorg voor onze patiënten steeds verder verbeteren. Met deze prijs zetten we goed onderzoek in de schijnwerpers.’

De prijs wordt dit jaar toegekend aan een medisch specialist die zich onderscheidt op het gebied van zorgevaluatie onderzoek: onderzoek waarin bestaande behandelingen of diagnostiek worden geëvalueerd. De inzendingen worden de komende tijd beoordeeld door de vakjury onder leiding van ZonMw voorzitter Jeroen Geurts. In mei nomineert de jury de drie beste onderzoeken. De prijs wordt feestelijk uitgereikt op donderdag 24 juni.

 

Voordrachten

De wetenschappelijke verenigingen hebben uit de wetenschappelijke publicaties die zij hebben ontvangen, de volgende selectie gemaakt voor deelname aan de Wetenschaps- en innovatieprijs: