Column Peter Paul van Benthem: Allemaal gepassioneerde mensen

Nog maar net aangetreden als voorzitter van de Federatie Medisch Specialisten mag ik al meteen dit vernieuwde magazine ten doop houden. In deze eerste editie worden onderwerpen aan de orde gesteld die veel van ons aangaan. Persoonlijke verhalen komen aan bod, maar ook dossiers die ons als gehele beroepsgroep raken. Hierbij wordt de menselijke kant belicht, zonder daarbij het wat meer ‘zakelijke’ perspectief te vergeten. Bijvoorbeeld in het dossier over online reviews, of preciezer gezegd, ZorgkaartNederland. Een onderwerp waar iedereen wat van vindt. Loes Bierma, productmanager van ZorgkaartNederland, schets haar zakelijke perspectief, gevolgd door een persoonlijk verslag van een medisch specialist die te maken kreeg met een negatieve review.

Dit roept emoties op die we allemaal herkennen. Precies wat ik graag zou willen met dit magazine: relevante onderwerpen met ruimte voor visies vanuit verschillend perspectief, met ervaringen vanaf de werkvloer, aantrekkelijk gepresenteerd.
In mijn carrière als kno-arts heb ik heel wat bestuurs- en commissiewerk mogen doen. Mijn insteek hierbij is altijd geweest de medisch-specialist te positioneren als een professional met een grote intrinsieke motivatie om de beste kwaliteit zorg te leveren aan zijn of haar patiënten. Onderwerpen als zorgevaluatie, gepast gebruik, innovatie en kwaliteitsregistraties komen voort uit gepassioneerde medisch specialisten. Deze onderwerpen komen uitgebreid aan bod in deze editie. Daarnaast ook mooie portretten van collega’s die zich van hun persoonlijke kant laten zien. Want ook dat kan inspirerend en verbindend werken. Veel leesplezier!’

Peter Paul van Benthem,
Voorzitter Federatie Medisch Specialisten

Download het artikel als pdf

Lees meer artikelen uit het magazine