Congres 100% Medisch Specialist

Op 29 januari organiseerde de kersverse Federatie Medisch Specialisten haar eerste congres: '100% Medisch Specialist'. Het werd een succesvol en goed bezocht congres. Uitdagingen als de ingrijpende veranderingen in de zorg en het belang van goede patiëntenzorg vragen om een sterke organisatie van en voor alle medisch specialisten. Daarom hebben alle wetenschappelijke verenigingen zich sinds 1 januari 2015 verenigd in een nieuwe organisatie: de Federatie Medisch Specialisten. Het congres '100% Medisch Specialist' markeerde de start van het bestaan van de Federatie.

Wouke van Scherrenburg begeleide het interactieve en inspirerende programma, waarin in gesprek werd gegaan over de uitdagingen van de Federatie Medisch Specialisten aan de hand van een peiling waar ruim 1400 medisch specialisten op reageerden. Uit de peiling kwam onder andere naar voren dat medisch specialisten zich grote zorgen maken over te grote invloed van de zorgverzekeraars binnen het huidige zorgstelsel.

Met een druk op de knop, onthulde minister Schippers aan alle aanwezigen het nieuw ontwikkelde logo, de huisstijl en de website van de Federatie Medisch Specialisten. Na een smakelijk ‘walking diner’ kon er vervolgens worden deelgenomen aan een boeiend avondprogramma over 25 jaar kwaliteitsvisitaties. Een prachtig symbool van een succesvolle samenwerking tussen wetenschappelijke verenigingen.

Foto's

De foto's van het congres kunt u hier bekijken.

Presentaties

De presentaties die gegeven zijn op het congres kunt u hieronder downloaden.

De veranderingen en de uitdagingen van kwaliteitsvisitaties - Frank van Oosterhout, voorzitter Commissie Kwaliteit NOV

De maatschappelijke legitimatie van visitatie - Johan Legemaate, hoogleraar Gezondheidsrecht

De kracht van de kwaliteitsvisitatie - Ronnie van Diemen-Steenvoorde, inspecteur-generaal IGZ