Branden en versturen dvd’s verleden tijd

Om de juiste zorg op de juiste plek te kunnen leveren, moet de juiste informatie op de juiste plek mogelijk zijn. Eén standaard voor uitwisseling van medische gegevens is daarvoor nodig. Het landelijk programma Twiin biedt een landelijk dekkend netwerk om radiologiebeelden en -verslagen digitaal te kunnen versturen. Zo kunnen ziekenhuizen beelden en verslagen snel, efficiënt en veilig uitwisselen, en is het gebruik van de dvd verleden tijd.

Radiologen ervaren dagelijks de winst die het oplevert om beelden snel en digitaal te versturen. Handmatig gegevens importeren is niet meer nodig en een dienstdoende arts kan direct een spoedonderzoek inzien. Dat levert een belangrijke tijdwinst op. Maar ook in de aanloop naar een gepland consult is het prettig als de zorgverlener de beelden vooraf al heeft kunnen bekijken. Een meegenomen of opgestuurde dvd inlezen is een administratief traject dat altijd langer duurt dan gewenst en niet meer van deze tijd. Met het project besparen alle betrokken partijen tijd en kosten.

Wist je dat

  • Inmiddels alle ziekenhuizen in Nederland aangemeld zijn voor het project?
  • De Federatie Medisch Specialisten partner zijn van dit project, naast de Patiëntenfederatie Nederland, Nederlandse Vereniging voor Radiologie, Citrienfonds, Nederlandse Federatie van Universitair Medische centra, Nictiz en de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen?
  • Zorgverzekeraars Nederland het programma financiert in de opstartfase, en ook wordt gekeken naar structurele financiering?

Meer informatie

www.twiin.nl
Bekijk meer voorbeelden van de juiste zorg op de juiste plek
Stuur mij de nieuwsbrief met meer voorbeelden van de juiste zorg op de juiste plek

video-play-button
Branden en versturen dvd's verleden tijd