Webinarreeks nieuwe Europese wetgeving voor medische technologie

16:30 - 17:30

ONLINE BIJEENKOMST

Dinsdag 15 juni 2021: ‘Klinisch onderzoek’ 

De veranderingen met betrekking tot het onderzoek van, aan en met medische hulpmiddelen

Op 26 mei 2021 wordt nieuwe Europese wetgeving van kracht op het gebied van medische hulpmiddelen (Medical Device Regulation, MDR). De Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra (NFU), de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ), Zelfstandige Klinieken Nederland (ZKN) en de Federatie Medisch Specialisten organiseren een reeks webinars over wat dit betekent voor zorginstellingen en welke veranderingen relevant zijn voor het werk van artsen, zorgmedewerkers en medewerkers van ondersteunende afdelingen. In dit vijfde webinar gaat het over de gevolgen van de MDR voor het onderzoek van, aan en met medische hulpmiddelen. 

Voor wie? 

Dit webinar is bedoeld voor onderzoekers, artsen, verpleegkundigen, (software) ontwikkelaars, vervaardigers, biomedisch technologen, klinisch fysici, klinisch technologen, medisch technici, laboratoriumspecialisten, laboranten en medewerkers van ondersteunende afdelingen die op enigerlei wijze te maken hebben met klinisch onderzoek van, aan en met medische hulpmiddelen. Bent u betrokken bij het klinisch onderzoek van, aan of met medische hulpmiddelen dan biedt dit webinar u de gelegenheid om actuele en relevante kennis op te doen over de impact die de MDR hierop heeft. 

Wat kunt u verwachten? 

In een programma van een uur bespreken we de eisen die de MDR stelt met betrekking tot het onderzoek van, aan en met medische hulpmiddelen. De veranderingen ten opzichte van de vroegere wetgeving en de relatie met de WMO worden toegelicht aan de hand van de leidraad van de CCMO en het NFU handvat ‘klinisch onderzoek’. Daarnaast is er ruimte voor vragen. Na afloop worden de vragen en antwoorden beschikbaar gesteld. 

Programma 

  • Inleiding 
  • Toelichting CCMO leidraad en NFU handvat  
  • Tips en aandachtspunten voor implementatie 
  • Beantwoording van vragen  
  • Afsluiting 

Het webinar wordt geleid door experts die hun up-to-date kennis graag met u delen. Sprekers zijn Herke Jan Noordman (klinisch fysicus, UMC Utrecht) en Heleen Rienstra (projectmanager, UMC Utrecht). 

Aanmelden 

U kunt zich direct en eenvoudig aanmelden via deze link. Na aanmelding ontvangt u een uitnodiging met de link naar het webinar.