Webinar: Wat kan de patiënt ons leren?

17:00 - 18:00

Online bijeenkomst

Leer in de opleiding al hoe de patiënt je partner kan zijn in het verbeteren van de zorg. Want wie kan beter vertellen dan een patiënt welke behoeften en voorkeuren hij heeft. Juiste zorg op de juiste plek begint bij het centraal stellen van de patiënt.  

header webinar Opleiden 2025

 

Kom met ons discussiëren op dinsdag 1 november 2022 tussen 17.00 en 18.00 uur. Onze sprekers gaan tijdens dit webinar dieper in op hun eigen ervaringen bij het centraal stellen van de patiënt. Ook stellen we hen de vraag: wat er in de opleiding al gedaan kan worden aan een meer patiëntgerichte insteek van de zorg. En er worden praktische tips gegeven om gelijk toe te passen in de opleiding of in je eigen praktijk. 

Stel tijdens het webinar ook je eigen vraag in de chat, deel je mening met onze sprekers en laat je inspireren. Je kunt dit geaccrediteerde webinar benutten voor je discipline overstijgend onderwijs of als bij- en nascholing. 

Sprekers tijdens dit webinar zijn:

  • Jan Kremer, hoogleraar zorg en samenleving aan het Radboudumc en speciaal gezant Passende zorg bij het Zorginstituut Nederland heeft een passie voor patiëntgerichte zorg. Na 25 jaar gewerkt te hebben als medisch specialist is Kremer vanuit diverse bestuursfuncties betrokken bij patiëntgerichte innovatie en passende zorg.
  • Judith Weeda, auteur studeerde biomedische wetenschappen en heeft zich verdiept in de organisatorische kant van de zorg. Weeda werkte vol toewijding als projectleider in het Amsterdam UMC aan verbetering van de patiëntervaring. Tot ze op haar 28e zelf patiënt werd. Over haar ervaringen als kankerpatiënt publiceerde zij samen met haar broer het boek ‘De witte muur’.
  • Yvonne van Zaalen is lector relationele zorg aan de Haagse Hogeschool, expert op interprofessioneel samenwerken en communiceren. En auteur van onder andere het boek Handboek interprofessioneel samenwerken in zorg & welzijn.
  • Elmer Reussien, aios anesthesiologie in het St. Antonius Ziekenhuis Utrecht-Nieuwegein. Reussien is mede initiator en aanjager van het interprofessionele leerexperiment ‘Van huis naar thuis’: Interprofessioneel samenwerken en leren door aios in de prehabilitatie zorg. Een experiment opgezet vanuit project Opleiden 2025 over leefstijlinterventies.
  • Hein Brackel, kinderarts en bestuurslid bij de Federatie Medisch Specialisten portefeuille opleidingen.

Webinarreeks Opleiden 2025

De Federatie Medisch Specialisten organiseert een reeks korte en interactieve webinars over verschillende actuele onderwerpen voor de medisch-specialistische vervolgopleidingen. Tijdens deze gratis geaccrediteerde webinars gaan verschillende experts in gesprek met elkaar en met de deelnemers. Daarnaast delen zij hun ervaringen en geven zij concrete handvatten om er zelf mee aan te slag te gaan in zorg en opleiding. Benut deze webinars als aios voor je discipline overstijgend onderwijs of als bij- en nascholing als opleider.
Heb je vragen over deze webinars? Neem contact op via opleiding@demedischspecialist.nl

Enthousiast? Gebruik de onderstaande link om je direct in te schrijven of kijk een van onze eerdere webinars terug.