Rode Hoed Symposium 'De medisch specialist in andere tijden!'

09:20 - 17:00

FELIX MERITIS, AMSTERDAM

In rap tempo is de gezondheidszorg in een heel nieuw tijdperk beland. In de ziekenhuizen is een gevoel van solidariteit ontstaan en de organisatiestructuur is in zeer korte tijd en zonder gemor veranderd. Ook zijn versneld technische oplossingen voor contacten met patiënten ingevoerd en is duidelijk geworden hoe belangrijk het is om de juiste gegevens geïntegreerd beschikbaar te hebben. Tegelijkertijd is te merken hoe paniek en angst leiden tot ondoorzichtige besluitvorming. Tijdens het Rode Hoed Symposium op woensdag 6 oktober gaan beleidsmakers, medisch specialisten en experts over deze onderwerpen met elkaar in gesprek.  

De dag begint met korte voordrachten en een onderlinge discussie. Sprekers zijn onder meer Peter Paul van Benthem, voorzitter van de Federatie Medisch Specialisten, Sjaak Wijma, voorzitter raad van bestuur van het Zorginstituut en Karien van Gennip, voorzitter raad van bestuur van VGZ. Hoogleraar Ethiek Biomedische Innovatie en Eerste Kamerlid (D66) Annelien Bredenoord en internist en voorzitter van de NWO Marcel Levi sluiten de ochtend af met een reflectie op de zorg in andere tijden.   

In de middag belichten verschillende sprekers de thema's data, innovatie en personalised medicine vanuit verschillende invalshoeken. Onder andere Jelle Ruurda, bestuurslid van de Federatie Medisch Specialisten, Marlies Schijven, hoogleraar chirurgie UvA en CMIO VWS en Monique Tabak, hoogleraar TU Twente komen hierover aan het woord.  

Kosten 

Het inschrijfgeld bedraagt € 895 incl. btw. Voor medisch specialisten is er een gereduceerd tarief van € 695 incl. btw bij registratie vóór 1 september en € 795 incl. btw vanaf 1 september. 

Meer informatie en inschrijven

Kijk voor meer informatie over het programma en inschrijven op de website van Mediforum.