Webinar: Opleiden, het kan anders

17:00 - 18:00

ONLINE BIJEENKOMST

Inspelen op nieuwe thema’s, Europese regelgeving, een grotere vraag naar generalisten en een verbeterde work-life-balance. De wil is er. De grote vraag is echter: hoe? De curricula zitten nu al vol en er komt niet meer tijd bij voor de medische vervolgopleiding. In het webinar Opleiden het kan anders op dinsdag 15 februari 2022 georganiseerd door de Federatie Medisch Specialisten draait het allemaal om de vraag ‘Hoe kan het anders?’

Schrijf je nu in voor dit geaccrediteerde gratis webinar

Header Opleiden 2025

Het huidige ‘jasje’ van de opleidingsstructuur van de 30 medisch-specialistische vervolgopleidingen knelt en speelt onvoldoende in op netwerkgeneeskunde en de specialist van de toekomst. Hiervoor zijn meer generalistisch werkende specialisten nodig die oog hebben voor de veelal oudere patiënten met meerdere aandoeningen of onduidelijk klachtenpatroon. Subspecialisatie heeft veel goeds gebracht, maar de huidige opleidingen zijn te vaak geënt op het opleiden tot sub specialist. Tijdens het webinar op dinsdag 15 februari gaan onze sprekers in op de vraag hoe de vervolgopleidingen op deze en andere ontwikkelingen kunnen en moeten inspelen.

Sprekers tijdens dit webinar zijn:

  • Ilse van Nes, revalidatiearts de Sint Maartenskliniek in Nijmegen en uitgeroepen tot opleider van het jaar 2021
  • Jaap Bonjer, chirurg en opleider in het Amsterdam UMC. Naast oprichter van het Amsterdam Skillcentre en tot voor kort voorzitter Nederlandse Vereniging van de Heelkunde
  • Anu ter Haar, aios kindergeneeskunde in het LUMC en bestuurslid van De Jonge Specialist
  • Paetrick Netten, internist en decaan in het Jeroen Bosch Ziekenhuis

Kom met ons discussiëren op dinsdag 15 februari 2022. Laat je inspireren en benut dit webinar voor je discipline overstijgend onderwijs of als bij- en nascholing. Tussen 17.00-18.00 uur word je online bijgepraat, worden verschillende perspectieven belicht, meningen gedeeld en vragen beantwoord uit de chat. Opleiden, het kan anders!

Schrijf je nu in

Webinarreeks Opleiden 2025

Ook in 2022 organiseert de Federatie Medisch Specialisten webinars waarin de opbrengsten van Opleiden 2025 tot nu toe, worden gedeeld met opleiders, aios, wetenschappelijke verenigingen, en geïnteresseerden in de medische vervolgopleidingen. In deze korte en interactieve webinars gaan verschillende experts in gesprek met elkaar en met de deelnemers. Daarnaast delen zij hun ervaringen en geven zij concrete handvatten om er zelf mee aan te slag te gaan in zorg en opleiding. Benut dit webinar als aios voor je discipline overstijgend onderwijs of als bij- en nascholing als opleider. De andere webinars uit deze reeks vinden plaats op: