MMV-congres 2021

08:00 - 16:00

ONLINE BIJEENKOMST

MMV-congres 2021 Opleiden: brug naar de toekomst. Een congres over de medisch specialist van de toekomst die over de grenzen van zijn eigen specialisme heen durft te kijken en klaar is om met één been buiten het ziekenhuis te staan.

We gaan tijdens het congres in op de snel veranderende wereld van de zorg. Hoe ziet deze er over een aantal jaar uit? Behoudt de specialist van de toekomst zijn rol en positie of verandert die? Welke competenties horen bij de specialist van de toekomst? Computational thinking, creatief denken en mediawijsheid, het is een greep uit de 21e-eeuwse vaardigheden die een specialist nodig heeft om zijn plek binnen netwerkgeneeskunde in te nemen. Kortom, ben je als medisch specialist flexibel genoeg om je aan te passen en heb je de mogelijkheid en bereidheid om je continu te ontwikkelen? 

Online programma

Praktische informatie

Inschrijven 

Sprekers zijn onder meer 

Pauline Meurs, socioloog en hoogleraar bestuur van de gezondheidszorg. Zij schetst haar visie hoe de zorg gaat veranderen en welke invloed dit heeft op de rol van de dokter. Trendwatcher en futurist Richard van Hooijdonk beschrijft wat we vandaag al kunnen gaan doen om de toekomst goed voorbereid tegemoet te gaan. Hij neemt ons mee in de wereld van de benodigde 21e-eeuwse vaardigheden en hoe die passen binnen de opleiding van nu. 

Onder leiding van traumachirurg en opiniemaker Marijn Houwert praten we met de jonge dokters van nu. Hoe kijken zij ertegenaan? Hoe stellen zij zich hun toekomstige carrière voor? Waarover maken zij zich zorgen? Bas Haring, filosoof en hoogleraar publiek begrip van wetenschap, reflecteert en vat de dag op een heldere en prikkelende manier samen.

Kosten en annuleringsvoorwaarden

De entreeprijs voor het digitale congres bedraagt €125,-. Voor aios geldt een speciaal tarief van €75,-.

Kun je onverhoopt toch niet naar het congres komen? Dan kun je een collega als plaatsvervanger opgeven. Bij annulering voor 1 december 2021 brengen wij geen kosten in rekening. Daarna zijn wij genoodzaakt om het volledige bedrag in rekening te brengen.

 

Ben jij erbij? Bekijk het online programma en schrijf je nu in.